Search This Blog

Monday, May 21, 2007

ЦРКОВЕН СОБИР

Преку “радио милева“ разбрав дека денеска во Велес има некаков Црковен собир ... со некакво случување покасно во Стоби ... Не прочитав ништо званично - не јави никој ништо ...

Ако некој знае да каже за што се работи нека пушти во коментар ... не верувам баш дека е тоа некаков таен црковен собир - бидејки знам дека учествуваат и лица кои не се од тоталните црковни кругови ... можеби е некаква прослава само ... ??

Накнадно утврдив дека се работи Вториот семакедонски православен собор, кој се одржа во Соборната црква „Свети Пантелејмон“ во Велес. За целите на собирот и како поминал видете во комнетарите од постов ...

Veles ... Stobi ... Crkva "Sveti Pantelejmon" ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter