Search This Blog

Friday, May 18, 2007

Тапанџиоски

Се прослави човекот ... Славата му оди час нагоре час надоле ... Се прослави нели со признанието дека бришел невработен по налог на СДСМ ...

Најпрвин на Прес беше истакнато неговото признание дека бришел невработени ... со цел да се нападне СДСМ дека тие вештачки - со бришење невработени правеле изменета слика за бројот на невработените во Македонија ... За ова и смиот на времето пишував ...

Потоа по јавните напади од сите страни човекот даде изјава во полиција за случката ... Дали е покрената некаква пријава против него или против оние кои давале налози - не дознавме ... Но набргу потоа беше сменет од местото на директор на “Заводот за бришење на невработени“ ...

Сега и Хелсиншкиот Комитет дига џева - кривично да се гони човекот ... Јас пак типувам дека човекот по некој месец одмор - ке го видиме удомен во некоја Амбасада - добро можеби не како амбасадор ... но как “економски советник“ сигурно ... а можеби ке дава и смерници во ОН - како “експерт“ како да се намали невработеноста со “гума и дилит“ опција на компјутерот ...

- Tapandziovski ... Agencija za vrabotuvanje ... brisenje na nevraboteni ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter