Search This Blog

Tuesday, May 22, 2007

КИБИЦИРАЊЕ - СИНТЕЗИС & ЧИФТЕ АМАМ

Пратејки ги промотивните концерти на Синтезис:
- СИНТЕЗИС - афирмативни концерти
- Аквадукт & Синтезис
- АКВАДУКТ - Aqueduct ... како да го пронајдеш
- Струмин Гроб & Синтезис
- ЧИФТЕ АМАМ & СИНТЕЗИС
дојдовме и до концертот на Синтезис во Чифте Амам. Времето овојпат не не послужи и концертот се одржа во внатрешноста на Чифте Амам - кој е прекрасно обновен и претворен во преубава галерија ... Немаше многу публика и повторно присаствувавме на приватен концерт на Синтезис - кибицијарјки успут и по некоја од сликите и скулптурите од поставката во Чифте Амам ... IMG_4017 (Small).jpg

Еве како еден Кибицер е фатен на дело како кибицира ... :) и тоа во Амам и тоа во женскиот дел ...

IMG_4018 (Small).jpg

Еден друг познат блогер/ка се помоли пред скулптурава - ќе мора да ја прашаме за што се молеше ... ?

IMG_4024 (Small).jpg

Скулптурата занесено го слушаше музицирањето на Синтезис ... Букаро ке рече - само што не се пок*ка од уживање :)

IMG_4026 (Small).jpg

Малубројната публика истотака занесено го прати музицирањето ...Во позадина е вип гостинот на концертот Холандскиот Амбасадор / Амбасадорка де - Фредерик де Ман ...

IMG_4036 (Small).jpg

Синтезис во акција ...

IMG_4044 (Small).jpg

И Петар - творецот на пребарувачот Најди е во публика - заедно со своите гости од Јапонија и Полска ...

IMG_4048 (Small).jpg

Ова се гостите и пријателите на Петар - кои доаѓајки од далечната Јапонија и Полска не ја пропуштија можноста да уживаат во моментот на настанот ... Секојпат странците знаат повеќе да го ценат она што ние го поседуваме ...

IMG_4060 (Small).jpg

Чифте амам со позадина Мустафа Пашина Џамија ...

IMG_4089 (Small).jpg

На крај се заврши со десетка со кромид и пивце ... со трошка муабет за настанот - се разбира кај неодминливиот ДЕСТАН ... кој ке биде почестен со посебен пост - во друга прилика ...

За случувањето снимив и неколку кратки клипа кои ке ги аплодирам на YouTube и можете да ги одгледате на линкот тука ...

Ju tjub - Cifte Amam i Sintezis 1.jpg

Кликнете на фотката за да го одгледате клипот.

- Sintezis ...

- Skopje ... Shkupi ... Scupi ... Skop'e - Скопье ... Skópia - Σκόπια -Σκόπια ... Skopie ... Скопие ... Skopiye ... סקופיה ... Скопље ... Üsküp ... اسکوپیه ...

- Stara čaršija - Skopje ... Old Bazaar - Skopje ... cifte amam ... Destan ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter