Search This Blog

Saturday, May 19, 2007

ИНТЕРНЕТ - може ли да се цензурира

Може ли некој успешно да цензурира што некој трет ке следи на Интернет ... и зошто би го правел тоа ...

Има држави како Кина на пример кои многу внимаваат што влегува кај нив во нивната глобална мрежа ... Имаше нели случај на цензура на јутјуб во Турција ... има многу такви случаи ...

Искрајно мислам дека теоретски и практично Интернет мрежата не може да се цензурира и дека во тоа е нејзината големина и моќ ...

Творците на цензурите само работат на промоција на она што сакаат да го цензурираат ... Забранетото овоштие е најсладко - правило докажано во пракса ...

“Длабоко грло“ - нискобуџетски порно филм - кој е скоро без никакви естетски и филски вредности - доживеа една од најголемите експанзии на гледаност - од кога беше забранет ...

- Internet ... Internet Timeline ... Censorship ... Internet censorship

No comments:

Blog Archive

Site Meter