Search This Blog

Thursday, May 31, 2007

AJVAR.COM - обвинет за користење на нелегален софтвер

Дали лошо разбрав - но како да слушнав на вестите на Сител од пред малку дека AJVAR.COM - порталот ке биде затворен, заради користење на нелегален софтвер ...

Ако некој прочепка по легален/нелегален софтвер - ке дојде до сознание дека процентот на користење на нелегален софтвер во Македонија е фрапантно висок ... Излезот е веројатно Слободен софтвер ...

Незнам како заврши тендерот за новите компјутери за школите - со кој софтвер ке се оди ... знае некој ... ?!

- nelegalen softver ... Computer software ...
- sloboden softver ... Free software ... Freie Software ... Software libre ... Logiciel libre ... Slobodan softver ... Свободное программное обеспечение ... Program kompjuterik i lirë ... Слободни софтвер ... Özgür yazılım ...
- Open source software ... Софтвер отвореног кода ... Софтуер с отворен код ... Código abierto ... Otwarte Oprogramowanie ... Открытое программное обеспечение ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter