Search This Blog

Tuesday, May 29, 2007

МИНИСТЕР Јапонски VS. Македонски

Има ли разлика меѓу Jапонски и МК Министер ...

Деновиве се случи самоубиство на јапонскиот министер Тошикацу Матсуока - Министер од кабинетот на премиерот Шинзо Абе ... Самоубиството на јапонскиот министер за земјоделие се случи како последица на финасиски скандал и жестоките политички критики ...

Кај нас последните 15 години не поминуваат без барем десетина големи финасиски скандали - кои како последица немаат ни смени во министерските места ... Скандалите се откриваат дури одкога ке падне владеачката партија - па другата партија го вади прљавиот веш ... Скандалите ретко завршуваат со судски разрешници ... Големите риби се недопирливи ... се судат само предстапите од 5 до 30 евра ... Октоподите лесно ги кинат нашите мрежи ...

- Toshikazu Masuoka ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter