Search This Blog

Wednesday, May 30, 2007

БЛОГ - Janez Drnovšek

Во еден од предходните постови реков дека ке дојде врме и тоа брзо - кога сите ЕУ озбилни политичари ке отворат свои блогови, ако веќе немаат отворено ...

За ЕУ политичар секако треба да го сметаме и Председателот на Слојенија Јанез Дрновшек (2. predsednik Republike Slovenije) ... кој замислите има активен блог иако е на функција која е во тек ...

Сликата “http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sl/8/83/Janez_drnovsek.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Дрновшек својот блог дури го нема затворено за коментари - дозволени се ... а пишува на секојдневни теми:

 • Aktualno (14)
 • Film (1)
 • Foto (1)
 • Glasba (1)
 • Internet (1)
 • miks (16)
 • Multimediji (1)
 • SiOL (1)
 • Slovenija (8)
 • Šport (1)
 • Zabava (1)

Ке повторам дека кај нас на отварање на свој блог се осмелија само неколку политичари - и сите нивни блогови се пасивни ... веројатно се чекаат следни избори ...

Можда има уште некој - но мене не ми е познат ...

Блогот на Груевски Никола искочи кратко пред изборите а по изборите стои пораката - заштитено од злоупотреби ... Незнам за какви злоупотреби се работи ... ако некој мисли дека пуштање на пораки од народот се злоупотреби ... се излажал ...

Со затварањето на Блогот на Груевски ... Груевски изгуби извонредна шанса непосредно да комуницира со народот ... Па ние сме нешто повеќе од 2 милиона од тоа само десетина иљади читаат блогови ... Од кого тоа се плаши Груевски и како би го злоупотребиле луѓето - кои на блогот би го критикувале и фалеле за лошите и добрите потези ... а би му давале и свои идеи ...

Моја порака до Груевски е под хитно да го отвори блогот и реактивира ... Секој би сакал да знае што мисли народот за него ... и не гледам причина блогот да биде затворен ... Секако некој во име на Груевски треба да го уредува Блогот - нешто како личен/блог/портпалор ...

А зошто и Председателот наш господинот Бранко Црвенковски - не отвори свој блог ... Гласачи не му се сигурно децата со кои се сликаше пред некој ден во кабинетот - кажувајки им приказни за своите први симпатии ... Ако може Дрновшек - ваљда може и Црвенковски да отвори блог ... ваљда знае ...

Касно ке биде Господо политичари да отварате блогови пред избори ...

- Blog ... Weblog ... Ιστολόγιο ... Веблог ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter