Search This Blog

Thursday, May 24, 2007

ЛИНКУВАЊЕ ВО ВЕСНИЦИТЕ

Често пати ги критикував веснисиците дека кога пишуваат за нешто што е поврзано со интернет или цитираат некој интернет извор не ставаат линкови ... Овојпат сакам да истакнам дека Утрински во својот напис: Барокно издание на политичката елита - Утрински не само што промовира и представува напис на блогер туку дава и негов линк ...

- Александар Јуруковски, 24-годишен студент на Европскиот универзитет, со помош на „Фотошоп“ ги сместил нашите политичари во историјата
-
Неодамна на блогот на 24-годишниот Александар Јуруковски (www.photoshop.blog.com.mk) осамнаа фотографии од македонските политичари во вистинско барокно издание.
- Идејата за нивната трансформација се роди кај студент на Европскиот универзитет (отсек економски, група банкарски менаџмент), чија пасија е „Фотошоп“.

Значи можело да се линкува ... а со ова се покажува и воља за тоа ... Само уште на Шпиц да му текне - дека има треба да линкува кога презема напис од блогери ...

Шпиц барем не ги краде написите (има обезбедена согласност од асвторите - написите да одат во весникот) но Вечер се прослави со кражба на еден од подобрите написи на еден наш блогер ... Не само што не линкуваше - туку го стави написот и тоа на насловна ...

- Link ... linkuvanje ... blog ... bloger ... vesnici ... Aleksandar Juroukovski ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter