Search This Blog

Friday, February 02, 2007

ДИКТАТУРА НА ММФ

На делови од нашиот суверенитет доброволно се откажуваме со склучување на рзноразни аранжмани со ММФ и Сведска банка ...

Ова не сакаат да го признае до крај ниеден политичар и партија кога имаме избори ... Сите велат ке направиме ова ... она ... а кога ке дојдат на власт легнуваат на брашно ... или едвај успеваат “да пртнат“ дел од своите ветувања од предизборието ...

За ова пишував и порано:
- Македонија е дефакто протекторат -
- ММФ не отпишува
-
- Против продажбата на “златните кокошки“
-
- Сиромаштија и ММФ -
- ОБЕЗЛИЧУВАЊЕТО НА НАЦИЈАТА - како светски процес ... Со посебен осврт на обезличувањето на Македонската Нација
-
- ДЕВИЗНИ РЕЗЕРВИ - ...

Во денешниот напис на Вечер - ТИТО ПЕТКОВСКИ КОНТРА ПРЕМИЕРОТ ГРУЕВСКИ И ММФ - Петковски ке рече:

“..деновиве од присутните претставници на ММФ во Македонија бил предупреден оти ако предложените измени во Законот за здравственото осигурување се прифатат во Собранието, а со кои НСДП предлага сите лица кои по ниедна основа не се осигурени, а имаат 65 години, да добијат бесплатно осигурување, ќе се доведе под прашалник аранжманот со Фондот...

..Петковски соопшти дека партијата ќе оди докрај со измените, а апелираше и претставниците на ММФ да имаат разбирање и за стечајците кои бараат симболична помош од државата до старосната пензија. "Тоа се наши предизборни ветувања и ние како левоориентирана партија ќе се држиме до принципите"
...

1 comment:

sunfivets said...

hello,I recommend to you the best browser in history,I really loved it,I hope you may want to download and try. thank you.

Blog Archive

Site Meter