Search This Blog

Friday, February 16, 2007

АНКЕТА - за планот на Ахтисари

Планот на Ахтисари е сериозно нешто што се случува на нашата северна граница ... Имаме ли ние план за тоа како ке се однесуваме во разните ситуации ... кои хипотетички можат да настанат во Косово ... Добро председателот го свика “кризниот штаб“ ... но не кажаа како ке се однесуваме за ситуацијата ...

Интересна е анкетата која се прави тука.

Анкета
- 30.5% ... Најдобро можно решение со оглед на околностите
- 38% ... Добар план, но потребни се одредени ревизии
- 29.6% ... Неостварлив е
- 1.9% ... Не сум сигурен

За Косово пишував неколку пати - види линк тука .
А последен пат инспиративно во постот - ВОЈНА ВО КОСОВО - ке има ли нова ... како сето тоа започна ...

Србскиот Парламент завчера го отфрли планот на Ахтисари за Косово ... а денеска има седница Косовскиот Парламент ... секако се сеќавате и на демонстрациите против Планот на Ахтисари во Косово ...

Ке има ли нова криза на Балканот - на нашата северна граница ... и како ние се спремаме да реагираме ?? Ја научивме ли лекцијата од минатата криза ??

No comments:

Blog Archive

Site Meter