Search This Blog

Saturday, February 24, 2007

КОРУПЦИЈА ВО ПОЛИЦИЈАТА

Се апсат полицајци и цариници - демек се справуваме со полицијата и царината ... Ок си е тоа - но изгледа некој заборавил рибата од каде смрди ... Вака изгледа дека рибата смрди не од главата ...

Кога ке видам крупна риба во мрежата ... тогаш ке кажам ОК ... се движи работата ... По се изгледа дека корупциските мрежи ... криминалните мрежи ... се преслаби за крупни риби ... Ловењево на ситниве риби ... може да се свати и како расчистување со “непослушници“ ... Знам дека ке бидам нападнат ... Ок - подобро е во мрежата да има и ситни риби ... но од ситните риби не можеш да се најадеш ... Една, барем една крупна риба - би свршила работа ... а повеќе би бил вистински успех ...

Пропуштале - шверцери на царина ... тоа се оние луѓе кои со две пари во џеб одат да купат нешто за ситна трговија ... А шлеперите кај се ... тие со “пратња“ си стигаат до одредиштето ... Тврдам дека се додека не почнат да се фаќаат крупни риби - нема да имаме напредок ...

1 comment:

Anonymous said...

Па незнам дали се мали риби, со оглед колку пари им нашле на сите во џеб

Blog Archive

Site Meter