Search This Blog

Saturday, February 03, 2007

ПЕЧАТНИЦА ЗА ЕВРА

Кога ке ме праша некој кој бизнис би бил добар ... онака на шала на прва - му велев ... а да отвориш печатница на пари на евра да речеме ... Се разбира ова беше само шала ...

Но одвреме навреме ке слушнам дека пари се печатат ваму - таму ... Едно време Бугарија важеше за центар за печатење на евра ... па се слушаше за некакви бродови печатници ...

Но најголема печатница за евра од организиран тип била пронајдена деновиве во близината на Бања Лука ...

“..Печатницата работела две години и со организираната мрежа, лажните 500.000 евра се дистрибуирале низ Европа, а особено во земјите на ЕУ..“

1 comment:

volan said...

Откриена најголема печатница за фалц евра
вечер-03.02.2007 :: Бр. 13415

** Во близина на Бања Лука е откриена илегална печатница на евра за која се смета, според запленетите пари, дека е најголема откако еврото е во оптек. Полицијата запленила околу 200.000 фалсификувани евра, но се смета дека од оваа печатница се излезени над 500.000 лажни банкноти.

** Од деветте уапсени лица, седуммина се Бошњаци, а двајца Срби кои се уапсени при полициската операција спроведена во почетокот на неделава, соопшти босанското обвинителство.

Blog Archive

Site Meter