Search This Blog

Thursday, February 08, 2007

ТРАМВАЈ во Скопје му е мајката

Така пресече Градоначелникот на Скопје - господинот Трифун Костовски ...

Господинот градоначелник одкако успешно ги расчисти поситните проблеми во Скопје:
- Го исчисти градот ...
- Ги закрпи ударните дупки по улиците ...
- Го осветли градот ...
- Ги одзатна канализационите системи ...
- Ги постави повторно украдените и ошететените шахти ...
- Засади иљадници нови садници ...
- Изгради безброј мали мини паркови за млади и постари лица ...
- Редовно ги чисти улиците и навремено ги празни контејнерите ...
- Ги казни сите загадувачи ...
- Изгради фекална и дождовна канализација ...
- Го обнови водоводот и ги смени азбестните цевки ...
- Ги обнови парковите и искршените клупи ...
- Ги опреми школите и градинките со потребниот инвентар и репроматеријал ...
- Ги реновира спортските сали и ја изгради онаа најголемата ...
- Го реши проблемот со зоолошката ...
- Го реши проблемот на фискализацијата на таксистите ...
- Го риши проблемот на недостатокот на паркинг простор ... со изградба на катни гаражи и слични проекти ...
- Ги реши проблемите со дивоградбите ...
- Воведе бесплатен интернет на одредени точки ...
- Веројатно заборавив и многу други работи (подсетете ме) ...

Реши да не куртули од сааобраќајниот хаос во Скопје со воведување на Трамвај ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter