Search This Blog

Friday, May 01, 2009

Два трабант-а, Скопје Април 2009-та. ...

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/41Large.jpg?t=1241163361

Трабант беше авто за сиромаштија во крајниот период на социјализмот. Авто за ке се велеше дека ако го оставиш блиску до магаре ризикуваш кога ке се вратиш да го најдеш без дел од крилото ... Во Скопје одавна не се возат по патиштата, но еве успеав да пронајдам два кои се паркирани на 500 метри од центарот на Скопје ...

Повеќе »

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/42Large.jpg?t=1241163654

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/43Large.jpg?t=1241163678

http://www.skopje.diplo.de/Vertretung/skopje/mk/Eigene_20Bilder/Bildergalerien/TagderDeutschenEinheit/Maz__Mauerfall4,property=BildDaten.jpg

Колона на трабанти кои го пробиваат берлинскиот зид ... 3. октомври 1990 година: По повеќе од 40 години Германија повторно е обединета.

http://images1.wikia.nocookie.net/uncyclopedia/images/thumb/8/8f/Trabant.jpg/500px-Trabant.jpg

http://selo.bg/photos/data/media/6/trabi-horse.jpg

Најнова верзија на Кочија-Трабант ...

http://www.segabg.com/online/IMG/2286/0146.jpg

Трабант Мазга модел ...

http://www.tocka.com.mk/sliki/galerija/cel-trabant-zalepen-so-markici-03.jpg

Страствениот колекционер на поштенски маркици, залепил скоро 3000 маркици од целиот свет на својот моторен љубимец.

http://www.virginmedia.com/microsites/motoring/slideshow/extinct-cars/img_1.jpg

Модел на мирот и љубовта ...

http://images12.snimka.bg/001924936-big.jpg

http://www.zercustoms.com/car-show/albums/userpics/Custom_Trabant_4.jpg

Трабант кабриолет верзија, од славните денови ...

http://www.telma.com.mk/vesti/trabi.jpg

Унгарската влада донесе одлука со која на автомобилите марка Трабант и Вартбург им дозволува да ги возат до 2020 година. ... ... источно германската фабрика за автомобили во Цвикау во периодот од 1957 до 1991 година беа произведени три милиони Трабанти” ... ... Германците денес забрзано работат на производство на новиот модел на Трабант, инспирирани од ретро-трендот и успешните реинкарнации на Буба, Мини-морис и Тополино (Фиат 500). Промоцијата се очекува идната година. Тоа ќе биде модерна изведба со ретро изглед, која ќе ги исполнува сите безбедносни и еколошки стандарди, а цената на основниот модел ќе биде популарна, околу 10.000 евра. ... ...

http://e-vestnik.bg/imgs/world/Trabant%20030_schraeg_A.jpg

http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/15B29EAFBAC2F14B91CAE332FCF3775E.jpg

„Трабант“ влегува во сериско производство ... ... На саемот во Франкфурт во 2009 година треба да биде прикажана финалната верзија на новиот „трабант“, кој потоа сериски ќе се произведува. ... ... Новиот „трабант“ нема да има минијатурен мотор, ниту каросерија од пластика, и нема да испушта толку многу токсичен чад, но, ќе го задржи својот изглед. ... ... „Трабант“ се произведуваше без поголеми измени 30 години во ДДР, каде беше најпопуларно возило, по угледот на „ФВ буба“ во Западна Германија. Херпа е позната по производство на мали модели, а намерава да заработи на носталгија по „трабант“ и веќе ги има откупено правата за тој бренд. Првите примероци на „трабант“ беа произведени во 1957.

http://images.ibox.bg/2006/12/12/16527/430x281.jpg

Trabant 601 TT

http://news.automedia.bg/images/news/body/Trabant_0.jpeg

Вака некојпат источногерманецот одеше на одмор - фамилијарно ...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/Trabant_P50.jpg

Trabant P50 built in 1959.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/65/Bundesarchiv_Bild_183-B0503-0015-001%2C_Sachsenring_Trabant_601.jpg

Trabant 601 presentation in 1963.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6a/Trabant_1.1.jpg/800px-Trabant_1.1.jpg

Trabant 1.1 model with VW Polo four-stroke engine 1990.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/36/Trabant_601_Estate.jpg/800px-Trabant_601_Estate.jpg

Trabant 601: A Kombi/station wagon 1990 ... моделот од моите фотки ...

1 comment:

cook said...

История на Trabant[url=http://krasivmir.tk/?p=361]Trabant[/url]

Blog Archive

Site Meter