Search This Blog

Tuesday, May 05, 2009

Александар дупло повисок од новата црква и Ристиќева палата ...

http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/83C6AB5121839346B4C4EE133D170C40.jpg
Александар дупло повисок од новата Црква на плоштад и Ристиќева палата ...
  • Александар велик осум ката ... Споменикот на војсководецот Александар Македонски висок колку осумкатна зграда (22 метри) најдоцна до октомври в година ќе биде поставен во центарот на Скопје на плоштадот Македонија. ... ... Коњаничките скулптури на Гоце Делчев и Даме Груев ќе бидат со постамент од 3 метри и со висина од 5 метри ...
  • Александар скапо ќе не' чини ... Тој ќе биде качен на коњ, изработен од бронза и висок околу 12 метри, односно заедно со постаментот ќе достигне висина од 22 метри. ... ...
  • Александар Македонски в година на Плоштад ... видео ...
  • Александар ќе се издигне до врвот на Ристиќевата палата ... Статуата на Александар Македонски што наскоро ќе се постави во средишниот круг на плоштадот „Македонија“ нема да биде висока 30 метри, како што се шпекулираше во јавноста, туку 22 метри, односно колку Ристиќевата палата. Неговите димензии вчера ги соопшти Владимир Тодоровиќ, градоначалникот на општината Центар. Самата скулптура на Александар ќе има висина од 12 метри, а ќе биде поставена на десетметарски постамент.
Плоштадот ке биде место за “сликање“ на “скопјани“ ... Мегало споменик/споменици ... Славење на минатото ... Се надевам ке остане простор за да се разминуваме додека се “сликаме“ ... Од силни/шума споменици - нема да се гледа народот ... тој итака на власта и е потребен само за избори ...

http://www.novamakedonija.com.mk/images/Editions/21624%20663/maketa.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e324/Andrej081/Novplostad.jpg
http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/79E4B8B7E3CC9347BCF3BF87FB6A8241.jpg
1. Градска куќа; 2. Музеи на ВМРО и на жртвите од комунизмот; 3. Хотел; 4. Црква; 5. Катна гаража; 6. Деловна зграда на шест ката; 7. Скулптура на Александар Македонски; 8. Скулптура на Никола Карев; 9. Скулптура на Даме Груев
http://i265.photobucket.com/albums/ii203/mitatos/Podzemni-Sobrakajnica.jpg
http://i248.photobucket.com/albums/gg177/lbocvarov89/Filharmonija1.jpg
http://i248.photobucket.com/albums/gg177/lbocvarov89/DSC00197.jpg
http://i137.photobucket.com/albums/q213/realek/mal-ring-sluc-1.jpg

No comments:

Blog Archive

Site Meter