Search This Blog

Sunday, May 10, 2009

Лице и опачина на реалнит живот ... контрасти ... борба за преживување ...

Пред некој ден Ви го представив мојот пат од Центар до Ново Лисиче по новата велосипедска патека. Деновиве продолжив во истиот смер по течението на Вардар од Мостот близнак до Долно Лисиче. Постот ке се занимава со неколку теми кои се пред се социјални и урбанистички.
1.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/91Large-3.jpg?t=1241983908

Повеќе »

Ова е локацијата која во еден изборен план (од сто чекори ...) беше наменета за новиот Универзитет за информатика . Сега тој Универзитет како локација се пресели во Орид. Тука на оваа локација останаа да “студираат“ ромите - кои местото десетици години наназад го користат за чергарење преку лето ... блиску им се местата каде традиционално собираат стара хартија и пластични шишиња ...
2.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/92Large-2.jpg?t=1241984622
3.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/93Large-2.jpg?t=1241984653
Коритото на Вардар лани предизборно се чистеше пред ТВ камери ... тука нешто не гледам резултати од тоа чистење ... копишта на исфрлен шут се сеуште тука - природата веќе го освоила ...
4.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/94Large-2.jpg?t=1241985389
Спортските терени додека да се изградт служат за “снаоѓање“ на социјалците ...
5.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/95Large-2.jpg?t=1241985489
6.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/96Large-2.jpg?t=1241985538
7.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/97Large-2.jpg?t=1241985572
8.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/98Large-2.jpg?t=1241985601
Бојата на градското го*но ... директно во Вардар. Мирисот нема потреба да го опишувам.
9.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/99Large-2.jpg?t=1241985754
Педесет метри подолу рибар ...
10.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/910Large-2.jpg?t=1241985821
11.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/911Large-2.jpg?t=1241985856
12.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/911Large-2.jpg?t=1241985856
13.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/913Large-2.jpg?t=1241985932
14.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/914Large-2.jpg?t=1241985983
15.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/915Large-2.jpg?t=1241986012
16.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/916Large-2.jpg?t=1241986050
17.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/917Large-1.jpg?t=1241986079
18.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/918Large-1.jpg?t=1241986117
19.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/919Large-1.jpg?t=1241987736
20.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/920Large-1.jpg?t=1241987148
21.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/921Large-1.jpg?t=1241987185
22.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/922Large-1.jpg?t=1241987246
23.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/923Large-1.jpg?t=1241987311
24.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/924Large-1.jpg?t=1241987346
25.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/925Large-1.jpg?t=1241987388
26.
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/926Large-1.jpg?t=1241987437

Вардар ... тука ги носи сите скопски гревови ... ке не испере ли ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter