Search This Blog

Thursday, May 28, 2009

Две нови скулптури на скопскиот кеј - “Жена со гитара“ и “Бесконечна циркулација“ ...

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/61Small-3.jpg?t=1243533631
Две нови скулптури на скопскиот кеј - “Жена со гитара“ и “Бесконечна циркулација“ ...
Повеќе »
Пред некој ден имав прилика да ги сликам овие две нови скулптури на кеј. Во јавноста поминаа не толку забележително, како оние поставени на ул. Македонија ... По мене скултурите добиле вистинско место и убаво комуницираат со просторот во оклината ... Имаат доволно ширина околу себе и се катчиња околу кои се оформиле две места каде скопјани може да поминат малку време одмарајки се на клупите наоколу ...
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/62Small-3.jpg?t=1243533964
Жена со гитара“ - Синиша Новевски
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/63Small-3.jpg?t=1243534003

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/64Small-3.jpg?t=1243534041
Бесконечна циркулација“ - Сашо Саздовски
http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/66Small-3.jpg?t=1243534259

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/65Small-3.jpg?t=1243534282

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/67Small-3.jpg?t=1243534307

1 comment:

Anonymous said...

A tek koga ke se postavi Ace so Bukefal na plostad ......

Blog Archive

Site Meter