Search This Blog

Sunday, May 17, 2009

Светски рекорд на македонските куглари ... повторно за Борис Бенедик ...

http://img43.imageshack.us/img43/4213/picture185.jpg

Спотот го сакам - во младоста се бавев полпрофесионално со карате, џудо, јога (иако не е спорт), стрелаштво, куглање и шах (кој истотака некои не го сврстуваат во спорт). Бидејки се тоа многу спортови во ниеден не достигнав некои големи дострели, но доволно се занимавав со нив за да ги засакам. Се` се тоа од таканаречените мали спортови. Иако многу ретко пишувам за теми од областа на спортот, осем кога има нешто многу актуелно и невообичаено, еве прилика да истакнам голем успех на македонското куглање.

Повеќе »

http://www.kegelnundbowling.de/front/plakat_wm09_dettenheim.JPG

Имено македоскиот репрезентативец Борис Бенедик на Светското првенство во куглање кое се одржува во Детенхајм Германија во натпреварот со Босна и Херцеговина го собори рекордот во соборени кегли, постигнувајки резултат од 698 кегли.

No comments:

Blog Archive

Site Meter