Search This Blog

Thursday, July 15, 2010

Каде се парите … сепак за пари се работело

Веќе втора година по ред буџетот е во дефанзива. Оправдувањето се бара во светската криза. Власта поради недоволното полнење на буџетот мора да ги крати расходите. За да не скратува некои од за нив важни проекти предлага закон, кој предмалку се усвои во Собранието – фирмите кои се ангажирани од власта да работат на проектите, а плаќањето да им касни година или повеќе …
Повеќе »..... more ».....
Каде се парите, нели кога ги ангажиравте фирмите имавте веќе одвоени пари во буџетот ?! Во времето кога буџетот крцаше од вишоци, власта ликуваше, душеваднички го цедеше народот и фирмите. Фирмите одавна чуствуваат дека се во беспарица, за тоа сведочат иљадници фирми кои пропаѓаат. 60 сетина иљади мали фирми пропаднаа заедно со нивниот приватен влог за почеток на приватниот фамилијарен бизнис. Предходно истите тие луѓе беа скоро набркани на улица кога им згаснаа големите фирми каде работеа со години … сега се тотално на улица без работа, без своите заштеди …

No comments:

Blog Archive

Site Meter