Search This Blog

Tuesday, July 27, 2010

Владата направи 2 или четири години ??

Незнам зошто но владата не се фали дека е четири непрекинатаи години на власт. Две години Влада: Тешко, ама преживеавме.
Повеќе »..... more ».....

 • Многу ветија, а ништо не исполнија, не донесоа ништо добро за Македонија, ни членство во НАТО, ни датум за преговори, ниту инвестиции, ниту нови вработувања, а земаа арач од граѓаните, донесоа криминал и корупција, оценува опозицијата, наспроти власта која смета дека работи посветено и реформски како ниту една гарнитура досега
 • Забелешки на опозицијата:
  - сиромаштија
  - без датум за преговори со ЕУ
  - нема членство во НАТО
  - без консензус во спорот со Грција за името
  - влошени меѓуетнички односи
  - прекршување на човековите права и слободи
 • Адути на власта:
  - антикризни мерки што нé спасија од рецесија
  - визна либерализација
  - препорака за почеток на преговорите за членство во ЕУ
  - интензивни преговори и посветеност во спорот за името
  - реформи за независно судство
  - реформи во јавната администрација
  - признавање на независноста на Косово

2 comments:

Anonymous said...

мозе многу ветија мозе и малку исполнија ама вопретходните години нисто ама нисто не се исполни . кој и да бесе во ова време на власт ке ја осетеше кризата датумите за еу и цленството во нато никогас нема да ги дочекаме која сака нека биде на врвот на дрзавата

Anonymous said...

мозе многу ветија мозе и малку исполнија ама вопретходните години нисто ама нисто не се исполни . кој и да бесе во ова време на власт ке ја осетеше кризата датумите за еу и цленството во нато никогас нема да ги дочекаме која сака нека биде на врвот на дрзавата

Blog Archive

Site Meter