Search This Blog

Friday, July 02, 2010

Lift Boy and Grls

Lift Boy/Grls – нова надеж за намалување на невработеноста …
Незнам како на креативецот на законот за домување не му текна дека станарите на сите згради кои имаат лифтови мора да вработат Lift Boy-си т.е. Lift Grls-сици , со подеднака рамковна и сексуална застапеност, се разбира во три смени – за секоја смена по еден. Така барем 50 иљади нови работни места ке се отвореаа … Башка можеше да се пропише дека мора да се барокно облечени, со антички апликации (во стил на новите државни трендови). Во места каде претежно живеат Македонци да се облечени во барокноцрвени дезени а во зградите каде претежно живеат Муслимани во фини барокнозелени униформи … Секој да плати претходно по 200 евра годишно за лиценца – неможе секој да биде Lift Boy. Па за нив фино лепо да се формира комисија која ке дава дозволи … и то.

No comments:

Blog Archive

Site Meter