Search This Blog

Tuesday, July 20, 2010

Владата се определи итно да повлече 70 милиони евра од ММФ

На седница на влада поминале потребните одлуки со кои ке се искочи во Собранието за итно да се повлечат 70 милиони евра од ММФ, колку што и следува на Македонија а се однесуваат за потребите на обезбедување на финансиската ликвидност на државата. Ова е уште еден доказ дека владата игра со последните џокери во борбата да го стабилизира буџетот кој подолго време е во криза и во тренд на опаѓање на буџетските приходи.

Парите се со камата од 0,31″. Стана ли владата пишман што се однесува до соработката со ММФ.

No comments:

Blog Archive

Site Meter