Search This Blog

Saturday, July 17, 2010

СВЕТИТЕ КАМЕЊА во Македонската народна религија и обредна пракса, М-р Драгица Поповска

СВЕТИТЕ КАМЕЊА во Македонската народна религија и обредна пракса, М-р Драгица Поповска, етнолог
Повеќе »..... more ».....
Во емисијата на канал 5 “Заеднички ручек“ - под водство на Марија Саздева, најслушаниот радио водител во периодот 2003-2007, водителка на ,,Женските муабети" на Радио Фортуна , меѓу гледачите омилена како „Добрата Вила Марија", остави свој специфичен белег и со ТВ проектот „Нешто убаво". Во една од последните емисии на “Заеднички ручек“ која јас утринава ја одгледав, ми остави впечаток темата за Светите Камења во Македонската народна религија и обредна пракса, во која гостуваше М-р Драгица Поповска, етнолог - кој меѓу другото се бави со собирање и проучување на приказните и приказите за Светите Камења во Македонската народна религија и обредна пракса, особено оние во кои има и разни обреди и верувања.
http://www.kanal5.com.mk/pictures/upload/emisii/zaednicki_rucek/1_300_.jpg
М-р Драгица Поповска, етнолог

No comments:

Blog Archive

Site Meter