Search This Blog

Monday, July 12, 2010

Полицијски буџети прават полициска држава …

Сликата  
“http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/31B47345880DD4489B6DE93A8C815FA9.jpg”
  не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Сите оддели од буџетските корисници  се губитници (им се кратат дел од планираните ставки) со најновиот предлог ребаланс на буџетот кој е во собраниските клупи на распарав, само буџетот на полиција се зголемува за цели 11 милиони евра(не ја тврдам бројката, ми остана во глава како ТВ вест). Што докажува ова. Докажува дека на државата најважно од се и е полицијата и тоа не платите на полицајците туку нова опрема за следење на комуникациите (предпоставувам) – нели скоро добија право да ни ги следат електронските комуникации без да им се потребни судски налози …                   Повеќе »..... more ».....

No comments:

Blog Archive

Site Meter