Search This Blog

Tuesday, July 13, 2010

Зошто политичарите се дебелеат по нивниот избор ??

Незнам дали и Вие сте приметиле, јас приметив – марфиев закон е политичар откога ке седне во политичка фотеља брзо потоа почнува да се дебелее. Примери има бројни, меѓу парламентарците на пример. Видливото дебелеење на нашиот Претседател. Добро тој и не е толку популарен па можеби не сте приметиле – но факт е дека одкога стана претседател пред година и кусур нафрли барем десетина килограми. Да се разбереме не ги мразам дебелите луѓе и самиот сум со слична конституција …
Прашањето тука е зошто политичарите се дебелеат по нивниот избор ??

No comments:

Blog Archive

Site Meter