Search This Blog

Friday, July 16, 2010

Македонија знае и може, дали ?! … Македонецот дознава, ама касно …

Омилена фраза на секои избори на сите партии кога се борат за власт е дека тие знаат и можат а оние другите се незнајковци и лажговци, неможат … Македонецот дознава кој колку знае и може во текот на периодот кога нема избори,  дознава дека во редовите на власта седат незнајковци кои мораат да плаќаат консултантски услуги за советување -се разбира примаат плата , додуша некои не ни одат на работа а примаат плата … Ако власта знае и може, (затоа ги избравме дека не убедуваат дека знаат и можат) – зошто трошат пари за да им кажат како. Секојдневно се објавуваат тендери во кои се бара совет од консултанти, странски и домашни – тоа докажува дека власта увидела дека незнае и неможе. Ако е така, ако признаваат дека незнаат и неможат – време е да си одат, …

No comments:

Blog Archive

Site Meter