Search This Blog

Wednesday, July 25, 2007

Казни и протести ... фискализација на пазарите ...

Мудро молчев во врска со фискализацијата на пазарите ... Но темава ке биде вруќа оваа есен ... Ке завршат горештините а со тоа и летото и некој ке проба да употреби сила за да спроведе закон ... Хм, ... Дали толку вреди да се турка закон кој е неспроведлив во овој дел ... Сметам дека овојпат оние што протестираат се во право ...

Фискализацијата на малите трговци на ситно по пазарите - во овој момент и сега е навистина нереално зацртана во законот кој е донесен чинам уште пред повеќе години а пред извесно време корегиран во делот за пазарите ... Зошто нереална .... затоа што носи многу големи намети за ситен бизнис ... фискална каса (со сите трошоци...) ... книговодство ... Башка на пазарот се продава наејфтината стока често и со ценкање во цената ... па во тој случај е скоро невозможно да се работи со фискална ...

Во ситуација кога на овие “работни места“ е фрлена со трансформацијата на капиталот голема маса народ ... нереално е да се очкува мазно решавање на овој проблем ... Државата не може со сила да носи закони ... Закони донесени со сила против еден дел од Македонскиот народ (во случајот албанското малцинство .... заврши со војна .... фингирана, нефингирана сеедно ..... војна беше .... имаше мртви и пострадани ....) ...

Господа од власта - прифатете го ова што го бара народот од Вас .... сменете го законот со времено решение - за одреден период да се одложи фискализацијата на ситниот бизнис по пазарите ... прифатите паушален данок ....

Одкага ке се сведе невработеноста на поднослив процент ... значи откога нема да му се исплати на пазарџијата да мрзне на пазар зиме а лете да се вари ... да работи седум дена во неделата често и по 12 саати .... тогаш одлучте се за тврда линија ... Сега и во овој момент само ке го насочите народот против извршната власт и полицијата и ке има нередија ... Не ја посматајте толку теоретски и канцелариски работата ... Се работи за лични судбини на многу голем број на населението ... Да, на крај тоа ке Ви се одрази и на Вашата популаност (попул-народ ...) и ке изгубите многу кај вашите гласачи и симпатизери ...

- Kazni ... protesti ... fiskalizacia ... pazar ...

3 comments:

Горан 1978 said...

Волан, ме мрзи да ти објаснувам зошто грешиш, ама еве, добра дискусија на темава имаше овде, прочитај ги сите страни: http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=14026

Поздрав

Anonymous said...

I know absolutely nothing about the iphone. Please tell me!________________
[url=http://unlockiphone22.com]unlock iphone[/url]

Anonymous said...

I just bought an iphone thats stuck in recovery mode. It shows the itunes icon and the wire. When I connect the iphone into my computer (windows xp), itunes does not detect it. No programs detect that it is connected. Any way to fix this? Thanks!________________
[url=http://unlockiphone22.com]unlock iphone[/url]

Blog Archive

Site Meter