Search This Blog

Monday, July 30, 2007

Општината Аеродром во војна со своите граѓани ...

Хаварисаните и напуштените возила се навистина ругло на градот ... и навистина мора да се одстрануват од јавните површини и паркинзи ... Но на општинарите од Аеродром им сметаат и камп приколките што станарите ги остават во паркинзите ... Тие не се “напуштени“ ... и се приватна сопственост ...

Да не ме разберете погрешно ... навистина на пребукираните паркинзи имаме ситуазија на хроничен недостаток на паркинг простор ... и со одстранувањето на камп приколките ке се подобри за некој процент состојбата ... Еве јас живеам во Ново Лисиче ... околу зградата има една или две приколки ... и ... Дали на граѓаните им се забранува да поседуваат камп приколки ... Која е алтрнативата што се нуди ... им се дава ли ...

Би било подобро решение општината да одреди (организира...) плац каде ке се организира чување на приколките ... нешто како во Сарај покрај езерото Треска ... Да се направи инфраструктура и да се направат ефтини камп населби кои ке се користат за викендите ... некаде покрај река или да се изгради базен ... Вака која е идејата да се одстранат приколките и да се фрлат на буниште ... Пак е паролата - граѓаните сами нека се снаоѓаат ...

Господа оптинари Ве бираме и Ве плаќаме за да ни нудите решенија а не да ги дигате носевите и да ги трошите нашите пари ... Заборавате кој Ве бира и плаќа ... Приколките се приватна сопственост .... купени сосема легално ... не се “напуштени објекти“ се користат само повремено ... затоа најдете ефтино решение - и не водите војна со граѓаните ... Избори ако ништо друго треба да ве водат ...

Одстраните ги камионите кои ги окупираат улиците ... имено шлепери често се паркираат на бул. Асном ... Доградите паркинзи ... Изградите подземни гаражи ... Одозгора парк одоздола гаража ... Ете Ви предложив неколку излезни решенија ...

- Aerodrom ... kamp prikolki ... parking

3 comments:

Anonymous said...

ПРАШАЊЕ . Како те пуштиле во 2 одделение -каков АЈРОДРОМ - НЕПИСМЕН :):):) - Прво научи да пишуваш правилно
п.с.

многу ми е драго што живеам во Центар и немам никакви допирни точки со луѓе и настани повразани со дотичната населба

Anonymous said...

volan se najdobro za tebe sekoja cest.
nego ovoj moronov demek od centar so e .mladicu garantiram na tatkoti opincite na sajka gi cuvate u dnevna ..i citaj go volan moze ke naucis nesto

Anonymous said...

Mary had a little lamb,
Little lamb, little lamb,
Mary had a little lamb,
Its fleece was white as snow

уууу, малото дете се навреди , ееее- Село мое мало :):):)

Blog Archive

Site Meter