Search This Blog

Thursday, July 05, 2007

КАСАРНА ИЛИНДЕН

Се продава и касарната Илинден. И треба. Слушам едно време била интересна за НАТО ... Среќа се одкажале. Касарните мора да се далеку од градовите. Што бараат во центарот на Скопје и воопшто во Скопје. Ке се правело од касарната нов сончев град. Значи станбена зона. Местото за тоа е супер. Местото уствари за било што е супер. Но уште еднаш ке повторам местото е идеално за универзитетски град.

Самата касарна ги има сите објекти потребни за:
- предавање на студентите ...
- за сместување на студентите
- нивна исхрана
- за спортскиот живот во кампусот ...

Не случајно универзитетските центри по Америка се нарекуваат кампуси ... што асоцира на воените кампуси - каков до сега беше и касарната Илинден.

Сликата “http://www.utrinskivesnik.com.mk/WBStorage/Articles/28E6394C05393F439F37610315D7D8F8.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Грото на војската ке се пребацува во внатрешноста на Македонија ... Во воениот полигон Криволак ... Исправна одлука ... близу до вежбовните полигони ...

Аквадукт снимка од гоогле гола - со словенечка - so oznaki vo jpg.jpg

кликни на сликата за да ја зголемиш

1. Аквадукт
2. Словенечка
3. Булевар Македонско Косовска Бригада
4. Јадранска Магистрала
5. Мовчето на Серава
6. Америчка Амбасада
7. Кале
8. Мустафа Пашина Џамија
9. Скупи - Археолошки локалитет
10. Касарна Илинден ...
11. Железничка пруга кон Тетово и Косово
12. Тоопана
13. Склад Момин Поток
14. Хубо Маркет
15. Градски Парк
16. Топанско Поле
17. Визбегово

- kasarna ilinden ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter