Search This Blog

Thursday, July 19, 2007

Д-р Тројачанец - херој на денот ... спаси живот

Вчера на една од плажите на охридското езеро поточно на плажата пред “Хотел Парк“ ... пензионираниот доктор за уво, нос и грло се нашол на право местово, во право време и спасил еден млад живот со својата присебност ... пред очите на родителите на момчето ...

Сето ова го следел од лице место новинар на Вест Т. Јовановски ... кој направил фото и прилог ...

За мене Д-р Тројачанец е херој на денот ...

Пробав да најдам нешто повеќе за докторот на нет за да го презентирам ... За Жал новинарот на Вест не го запаметил името на докторот ... а Троичанци доктори се познати фамилии и има еден куп доктори со тоа презиме ... Но сепак предпоставувам дека се работи за Прим. д-р Жарко Тројачанец.

No comments:

Blog Archive

Site Meter