Search This Blog

Monday, July 02, 2007

ИНТЕРНЕТ КАФЕ - бесплатно

Навистина не ми е јасно зошто Владата се одлучи да отвора “Бесплатни интернет кафеа“ ... и покрај сите критики за ваквиот потег од јавноста ... Сите знаат дека немам ништо против идејата да се дава бесплатен интернет на некои точки по градот (библиотеки ... студиски домови ... државно - општински центри ...). Незнам зошто Владата се определи на ваков модел на промоција на интернетизација и компјутеризација на Македонија ...

Од друга страна Интернет кафеата беа дочекани со критики од приватните интернет кафа - кои рекоа дека ова го доживуваат како нелегална и нелегитимна конкуренција ... се сложувам со нив ...

Можеби најдобро ке беше да направат бесплатна вифи мрежа низ Скопје по главните патишта и другите поголеми градови во Македонија ... Овој модел го има во многу држави по светот ...

Но Владата веројатно си знае што сака да направи ... Од друга страна - ова ми личи на правење на ВМРО-интернет бесплатни клубови ... нека ми простат ако грешам ... но мене така ми изгледа ...

- Internet kafe ... besplatno ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter