Search This Blog

Thursday, November 01, 2007

Тераса ...

Тераса е место во станот предвидено да го замени дворчето ... Место каде би требало да можеш да се напиеш кафе со фамилијата и гостите ... место за комуникација со природата ... каде во широт ке ги одмориш очите ... добро де ке се загледаш понекојпат и во некоја згодна комшика или комшија ...

Но во наши услови терасата е честа жртва на прекрајање ... приспособување на домашните потреби ... често од тераси се прават кујни или детски соби ... или соба са постара особа која треба дел од животот да помине со тебе ...

Еве подоле неколку фотки од некои тераси по мојот комшилук ...

P1010019 (Medium).JPG

Терасава е типична македонска тераса ...

terasa ok (Large).jpg

Уште Тераси ...

terasa ne bas (Medium).jpg

Тераси не баш ...

Како и да е - прва жртва скоро на секое преуредување е терасата ... Живееме ли ние по некои стандарди или стандардите ги прекројуваме на нашите потреби ... на чергата де ... ??

No comments:

Blog Archive

Site Meter