Search This Blog

Saturday, November 24, 2007

Фалименто .... барабан ...

Сликата “http://www.vest.com.mk/images/%7BE56A0E9C-2ADF-41A4-961F-6C1897C2301E%7D_velija-2.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Во услови на заострена економска клима од скоро е воведена пракса на приватни Судски извршители ... Тие се луѓето кои сега го спроведуваат Фалиментото ... (банкрот де ...). Затоа памет у глава кога земате кредити а давате под залог станови, куќи, земјиште и друга некретнина ... Да, вакви извршни решенија за “фалименто“ - судски извршители можат да ни дојдат на врата, на сите што не плаќаме одредена глоба према државата ... пример казни за сообраќајни прекршоци ... предплата за радио и телевизија ...

Е вакво “Фалименто“ му се спрема на Велија Рамковски ... имено зградата во која работи А1 телевизија е дадена во постапка за судско извршување на долг према Комерцијална банка ... долг од цирка 400.000 евра невратен кредит од 2002 година ...

За фалименто пишував и порано:
- НАСМЕВКА НА ЛИЦЕТО ...
- СТЕЧАЈНА ГОЛГОТА ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter