Search This Blog

Tuesday, November 13, 2007

Хуго Чавез ... пис оф мен ... Hugo Chávez ....

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/1D76DDC3BEC48D4DBACA9DA144CD73ED.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.
Навистина интересна личност во денешната меѓународна досадна политичка сцена ... Хуго Чавез (лидерот на Венецуела) во потполност го менува веќе стариот негов учител председателот на Куба (вечниот Фидел Кастро ...) ...
Чавез е единствената личност кој јавно се спротивставува на САД и нејзините политички представници ... Прави конфискација (враќање во државна сопственост ..) на моќните извори на нафта во својата земја ... Се обраќа на народот секојдневно ... во долги говори ала Кастро ... има своја радио програма ... Светските медиуми го обожаваат ...
Дал САД прави проблем кој постои - за да го оправда постоењето на својата воена и политичка машинерија ... За да има чувари мора да има и крадци ...
Последниот бисер е судирот на Хуго Чавез и поранешниот шпанскиот премиер Хозе Азнар - каде отворено го нарече дека е „фашист“ ... одкако Хозе Азнар неуспеа да го убеди Чавез да го смени тонот на својот говор - му пукна филмот и на шпанскиот крал Хуан Карлос - кој со зборовите „Зошто не заќутиш“ ... проба но не успеа да го заќути Хуго Чавез ...
Чавез за Буш често вели ... „може да намириса ѓавол“ ... „да биде уапсен од Меѓународниот суд за воени злосторства поради геноцид“ ... „пијано магаре“ ...
Да видиме до кога ке трае употребата на Чавез во политичката арена ....
Хуго Рафаел Чавез Фријас (роден на 28 јули 1954) е претседател на Венецуела. Неговото претседателствување со Венецуела од 1998 година, демократско-социјалистички ориентирано, донесе радикални промени во земјата, вклучувајќи нов Устав, многу нови социјални програми и нова надворешна политика насочена против хегемонизмот на САД.

No comments:

Blog Archive

Site Meter