Search This Blog

Sunday, November 04, 2007

Лесновски Манастир ... цвеќе ...

По Кратово ... Шлегово ... Писан камен ... Пробиштип .... прекрасните предели пред Лесновскиот Манастир и многу чудните карпести творевини ... се упативме кон Лесновскиот Манастир ... Манастир кој е наменет за духовен живот на искушениците и монасите ... Не пречека вистинска убавина - за која не треба јас да зборувам нека зборува окото на мојот фото апарат ... Сторијата ке биде прикажана во неколку засебни фото стории со одредени акценти ... Оваа сторија ке се однесува за цвеќето на Лесновскиот манастир ...

Lesnovski Manastir cveke-1 (Large).jpg

Видите кој е првиот поглед пред да влезете во Лесноскиот Манастир ... За самиот манастир ке зборувам во некој друг пост ...

Lesnovski Manastir cveke-2 (Large).jpg
Ова Ве дочекува кога ке ја помнете втората капија на Манастирот ...
Lesnovski Manastir cveke-3 (Large).jpg
Некој се погрижил за цвеќето и околу гробовите на монасите кои се погребани во кругот на црквата ...
Lesnovski Manastir cveke-4 (Large).jpg
И балконите се преполни со цвеќе ... некој навистина грижно се однесува према цвеќето во Лесновскиот Манастир ... инаку машки манастир ...

1 comment:

Anonymous said...

ееее, толку стар , а толку да лажеш, срам да ти е - мали деца го читаат ова- а кој лаже, тој краде и нозете му смрдат :):) добро те плаќаат од NO. NET . -види линк http://biz.on.net.mk/node/334

Blog Archive

Site Meter