Search This Blog

Saturday, November 17, 2007

Наследникот на Тоше Проески ...

Читајки го денешното интервју во Дневник со сестраму на Тоше Проески - Цеце (онака како ја нарекувал самиот Тоше ...) повторно се изнаплакав, што во собе што со со солзи низ очите ... во друштво на женами ... Тоше, беше нејзин љубимец од моментот кога првпот му го слушна гласот ...

Ме фрапира сличноста на ликот на постариот син на сестраму на Тоше Кристијан (10) ...

Сликата “http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/6C0706350F0FBD48B160BB8635910B7A.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Сликата “http://www.dnevnik.com.mk/WBStorage/Articles/DD4EF87732F6924C87B6DDA0193714D4.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Тоше неизмерно ги сакал двајцата внуци од сестраму Кристијан (10) и Никола (3) ...
По секое патување ги опсипувал со многу љубов внимание и се разбира подароци ... Постариот кој е на двете фотки го подучувал на тајните на музиката и пеењето ... планирал скоро дует со него ... му спремал песничка за некој детски фестивал ... но како и многу други работи и тоа останало само план ...

Генот на пеењето Тоше веројатно го носи од таткому кој пеел и во црковниот хор ... а Тоше стално барал мислење од фамилијата за песните - особено од таткому ... Би било навистина голема среќа за сите нас - еден ден талентот на Тоше да исплива преку некој од неговите внуци ... крвта не е вода ... гените се пренесуваат ... Но да дадеме време на Господ да пресуди - дали ке ни прати уште еден музички ангел од фамилијата Проески ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter