Search This Blog

Saturday, November 17, 2007

Путин ... скриен начин за трета кандидатура ...

Неоспорно е дека во совемена Русија Путин е најдобриот председател што го имала ... Русија . Ја зајакна ... ги врати сите кредити ... стопанството е во подем ... особено енергетскиот сектор ... Без плинот на Русија цела Европа е на колена ... Можеби големиот ценовен скок на енергенсите кои Русија ги има е вистинската причина за успешноста на Путин ... Но сеедно Путин докажа дека е сериозен политичар ...

До пред некое време изјавуваше дека нема да го криши рускиот устав кој не дозволува трет председателски мандат едноподруго ... Но еве се слушаат обвунувања дека кандидирајки се за пратеник во изборите кои ке се спроведуваат на 2 Декември - Путин си отвара пат за трет мандат (онака заобиколно преку парламентот ...)

"Независимаја газета" вчера објави "ново решение", според кое, актуелниот шеф на државата може и по трет пат да се кандидира за функцијата, пренесува МИА.

Ако се случи ова и покрај симпатиите кон Путин - ке бидан приморан да го сменам мислењето за него ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter