Search This Blog

Tuesday, November 27, 2007

Персонален данок за издадени дуќани и станови ...

Во зголемувањето на полнење на државната каса ... буџетот де ... има еден данок (персонален данок ...) кој незнам дали некој води евиденција дали се наплатува од граѓаните кои поседуваат деловни простории или станови за издавање ...

Во Скопје има огромен број на станови и дуќани кои се издаваат ... Контолира ли некој дали се наплатува персоналец за нив ??!

Погрешно да не ме разберете не се работи за данок за имот кој граѓаните го плаќаат на почеток на годината ... оној данок од кој граѓаните се пожалија дека оваа година енормно се зголемил - заради методологијата на пресметување на данокот ... т.е. сега се гледа пазарната вредност на станот која може да расте или опаѓа ...

No comments:

Blog Archive

Site Meter