Search This Blog

Saturday, November 03, 2007

Укинување на визите кон ЕУ ...

Ке го дочекаме ли и тој ден ... ден кога ке се укинат дискриминаторските визи кон ЕУ ... Самиот лично се осеќам проколнат од евројска клетва ... “да имаш да да однемаш“ ... имено поголемиот дел од животот за европските држави не ми требаа визи ... Од распадот на ЈУ па навака се редиме пред амбасади како овци пред стрижење ...

Се наговестува дека преку Оли рен ке добиеме некоја обланда од ветување дека набргу ке ни се укинат визите ... Денот кога ке ги укинат ке го прогласам за ден кога ке ни ги симнат срамно наметнатите визи ... и кога нема веќе да се осеќаме како граѓани од втор, трет или незнам кокој ред ...

За визите имав пишувано повеќе постови:

- ВИЗНИ ПРЕГОВОРИ
- ВИЗА - ај батали! - Не играј пред амбасада, играј на подиум
- НЕ ЗА ВИЗИТЕ И ВИЗНОТО ГЕТО !! - Виза, ај батали!
- ПОСТЕРИ - ВИЗА, АЈ БАТАЛИ! - VISA, FORGET ABOUT IT!
- Б‘ЛГАРСКИТЕ ПЕТ МИНУТИ
- ПАСОШ - МК
- ВИЗА АЈ БАТАЛИ - бидна - фотки
- ВИЗА ПРОТЕСТИ - посета на организаторите
- Зошто сеуште сме - визно гето за ЕУ ...
- БУГАРСКИ ПАСОШИ

1 comment:

Anonymous said...

ееее, толку стар , а толку да лажеш, срам да ти е - мали деца го читаат ова- а кој лаже, тој краде и нозете му смрдат :):) добро те плаќаат од NO. NET . -види линк http://biz.on.net.mk/node/334

Blog Archive

Site Meter