Search This Blog

Thursday, November 29, 2007

Таблоидни новинари ја пратат МК музичка сцена ... новинарски рекетари ...

Сликата “http://tomato.com.mk/Uploadedimages/Vestiimages/16_1_50_DSCF2933.JPG” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

dsdf.png

Навистина разочарувачки делуваше интервјуто на менаџерката на Тоше Проески - која синоќа во емисијата на Кучишки А1- ТВ ... ја отвори душата пред МК новинари ... им дозвлоли да ја прашаат за се што ги интересираше. МК таблоидни новинари без никаков респект ја нападнаа менаџерката (на која видно се гледаа трагите од жалоста - не верувам дека некој може да глуми жалост). Наместо настанот да го искористат за дознавање на детали околу Проески, кои ке ја дообјаснуват неговата мисија ... тие се нафрлија на менаџерката како гладни кучиња врз коската за ... (“неплатениот данок“ ... и други афери кои ги интересираа ...)

Заборавија дека во МК па и во целиот балкан на Проевски се гледа како на светец ... и му се одаваат признанија ... и црквата и државниот врв се поклонија на делото и ликот на Проески ... Настанот беше мизерија и огромна негативна реклама за МК новинарство (чест на исклучоците кои во мал број беа присутни и синоќа ...).

Фокус и Вечер (и воопшто МК новинарство ...) сношти многу изгубија - дозволувајки да ги представуваат такви новинари ...

Сликата “http://www.spic.com.mk/images/Crni%20biseri.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Сликата “http://www.utrinski.com.mk/WBStorage/Articles/701223EB0AA16F4EB7AB9EA53C2A8095.jpg” не може да се прикаже бидејќи содржи грешки.

Блогери за настанот ...
- Браво Љиља Петровиќ ... 28 Ноември, 2007 - 23:18
- ШТО ТОШЕ БИ РЕКОЛ? ... 28 Ноември, 2007 - 23:19
- АНЕТА КОЧИШКИ и СТРАШНИОТ СУД ... 30 Ноември, 2007 - 11:18
- БИСЕРИ... ЦРНИ БИСЕРИ БЕА НОВИНАРИТЕ... 29 Ноември, 2007 - 00:00
- БИСЕРИ ... 29 Ноември, 2007 - 00:12
- Ууууаааааа БИСЕРИ !!! ... 29 Ноември, 2007 - 00:19
- Бисерите се усраа ... 29 Ноември, 2007 - 00:29
- Љиља повели на blog.com.mk,ти си добредојдена за македонските блогери ... 29 Ноември, 2007 - 01:42
- Љиља Петровиќ во Јади Бурек ... 30 Ноември, 2007 - 11:24
- Бисери сервираше храна за мршојадци ... 29 Ноември, 2007 - 02:25
- Зошто А1 не даде реприза на Бисери? ... 29 Ноември, 2007 - 03:50
- Грди, тупи и огледало ... 29 Ноември, 2007 - 08:58
- ДО НОВИНАРИТЕ ... 29 Ноември, 2007 - 09:22
- Фалш бисери ... 29 Ноември, 2007 - 10:45
- Џиш!! Страмота бе луѓе ... 29 Ноември, 2007 - 11:11
- МК НОВИНАРИ? Што беше тоа? ... http://cookbook.blog.com.mk/node/120152
- mizerija od novinari!!!!!!!! ... 30 Ноември, 2007 - 11:33
- БИ-СЕРИ ... 29 Ноември, 2007 - 13:38
- Бојкот за медиумите за кои работат новинарите - лажговци ...29 Ноември, 2007 - 14:23
- кој го креира јавното мислење ... 29 Ноември, 2007 - 14:23
- Бисери со Лилјана Петровиќ ... 29 Ноември, 2007 - 14:24
- Критика на критичкиот ум ... 29 Ноември, 2007 - 15:15
- Љиља и таканаречени новинари ... 29 Ноември, 2007 - 15:44
- Македонските новинари ... 29 Ноември, 2007 - 19:44 часот
- НОВИНАРСКИ РЕАКЦИИ ... 30 Ноември, 2007 - 00:19

ТВ-дебатата „Бисери“ ја огорчи јавноста
Дебатата (видео)
Вчерашен осврт на дебата

На пресот за Тоше новинарите се изрезилија
Хуманоста најважен сегмент од животот на Тоше
Човек со топ де ла топ вокал

No comments:

Blog Archive

Site Meter