Search This Blog

Saturday, November 03, 2007

За што не караат во ЕУ ... а за што не пофалуваат ...

Во “Стратегијата за проширување и предизвиците за 2008 година“ која, заедно со Извештајот на прогресот на Македонија ке биде објавена наскоро ...

Не караат за:
- бојкотот од ДУИ,
- скандалозната тепачка во парламентот,
- напади на новинари,
- лошите односи меѓу премиерот и претседателот,
- неподготвеноста за правење компромиси и за изградба на доверба меѓу политичките партии,
- нецелосното имплементирање на Охридскиот договор

- лошото судство и неизборот на судскиот совет, кочење на судските реформи,
- корупција на сите линии,
- недостигаат и повеќе дијалог и поголем дух на толеранција,
- демократските процеси и сили се кревки,
- организираниот криминал,

Не фалат за - економијата која имала забележително забрзан раст и дека во поглед на економските критериуми Македонија е доста напредната и е на пат да воспостави функционална пазарна економија.

No comments:

Blog Archive

Site Meter