Search This Blog

Saturday, December 05, 2009

“Пеесет Величенствени“ ...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/39/Panorama_Paris_December_2007-2.jpg/800px-Panorama_Paris_December_2007-2.jpg
Мк Влада одбрала “Пеесет Величенствени“. Од нив 40 се “случајно“ избрани обични граѓани заедно со десет видни личности. Одбраните 50 Величенствени на денот на укинување на визите ке одат на излет во ПАРИЗ. Како нашата Влада ги бира или веќе ги избрала своите 50 величенствени веројатно ке дознаеме деновиве. Сличен проект има и Владата на Србија која за таа цел организира лотарија.          Повеќе ».....


Ова е слична акција како онаа екскурција кога Владата организирано одведе поголема група студенти да протестираат за укинување на визите во Бриисел.

No comments:

Blog Archive

Site Meter