Search This Blog

Tuesday, December 01, 2009

Милионерот од Куманово - Драган Николовски

http://media.a1.com.mk/media/video/Golemi/milioner.gif
Драган Николовски за првпат го отвори 15-то прашање, но освои 2 милиони денари
За да го одгледате видеото со последните три прашања кликните тука.      Повеќе ».....


** Дипломираниот инжинер по применета физика 32-годишниот неоженет кумановец, Драган Николовски е еден од 13-те жители на Балканот кои успеале да го освојат 15-то прашање.
Иако по првото учество стигна само до 11 прашање овој пат со искуството, смиреноста и знаењето комбинирано со традиционалното кумановско суеверие, ја освои најголемата добивка на квиз во Македонија - два милиони денари.
Иако се уште нема возачка, една од неговите две големи желби е да ја посети Јужна Африка и да вози нов автомобил.
Сега овој невработен милионер ќе има доволно пари за нови патики за 10 км пеш кои секојдневно ги поминува.
http://www.novamakedonija.com.mk/Uploads/News/milioner.jpg
** Ако сака човек да успее во некоја работа, треба да биде упорен и да ја заврши како што треба. Кога го отворив последното прашање чувствував голем креативен притисок ... Ова е негово второ учество на „Кој сака да биде милионер“, а во претходното учество освои сума од 100 илјади денари. ... Тој досега има учествувано речиси на сите квизови во Македонија, меѓу кои „Енигма“, „Добра шанса“, „ТВ-крстозбор“ и многу други. Друга позначајна сума којашто ја има освоено е на квизот „Добра шанса“, каде што има заработено 190 илјади денари. ... Инаку, Николовски, кој моментално живее сам во својот дом во Куманово и има статус на неженет, е инженер по вокација и волонтира на Клиниката за онкологија и радиологија во Скопје како медицински физичар

No comments:

Blog Archive

Site Meter