Search This Blog

Saturday, December 05, 2009

Фотосалон Куманово 2009

http://4.bp.blogspot.com/_kKGj5cTBC3k/SxA1OAw9yqI/AAAAAAAAEM8/81I4SC8vjaU/s1600/1.png [1.jpg]
Фото Кино Клубот “Козјак 50“ од Куманово - вечерава во просториите на Уметничката галерија во Куманово (отворање вечерва, во 19.30 часот) го организира четвртиот Меѓународен фото салон на уметничка фотографија во Куманово. Сето ова е долга соработка со Светската фотографска организација ФИАП и Фотографското здружение на Америка.       Повеќе ».....

Пристигнатите трудови за изложбата ги оценувало еминентно жири, кое ќе додели златен, сребрен и бронзен ФИАП медал за најдобра колекција на фотографии и за најдобра фотографија, како и медал од Американското фотографско здружение и гран при за најдобра „лајв“ фотографија, која го носи името на македонскиот мајстор на фотографија Живко Јаневски.


1972


1973


1974


1976


1978

1980

1981

1982

1983

2003

2004

2005

2006

2007

2008
Далечната 1948 година во Куманово беше формира Народна Техника која претставуваше склоп на повеќе техничко творечки друштва, во кои беше вклучено и фото друштвото кое одпочнува активности од 1950 година, односно држење на курсеви по фото техника и омасовување на членството. Истата 1950 година друштвото настапува на парадата во чест на празникот први мај (денот на трудот) со транспарент Фото Друштво.

http://www.fiap.net/images/logo1.gif http://www.psa-photo.org/assets/defaultlogo.png

No comments:

Blog Archive

Site Meter