Search This Blog

Monday, December 07, 2009

Денеска е 7-ми, утре ке биде осми Декември 2009.

http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/LizgalicaLarge.jpg?t=1247307245 http://i698.photobucket.com/albums/vv348/volan-sko/Large-3.jpg?t=1247142278
Денеска е денот “Д“ за Македонија. Но и покрај убавото време вечерава на плоштад веројатно нема да славиме. Денеска ке добиеме уште едно тапшање по раме и еден голем поздрав од ЕУ бродот во кој сеуште нема место за нас. Кога ке се качиме е прашање на кое никој не дава одговор. Наша проценка (владина) е дека цената за билетот е сеуште преголема.    Повеќе ».....

Денеска е 7-ми, утре ке биде осми Декември 2009. Оваа рченица е најчесто споменувана од приврзениците на партијата на власта. Што треба да очекуваме на нашата станица која стои на спореден ЕУ колосек, кој полека го освојува коров - ке прочитаме во изјавите кои деновиве ке следат. Власта ке ја остварува својата изборна програма - ке не препородува. Опозицијата ке напаѓа од сенка (со владата во сенка).

А ние?  Ние, ке си го гледаме алот - секој за себе и својата фамилија. Некои ке скокнат и до Париз.

No comments:

Blog Archive

Site Meter