Search This Blog

Tuesday, December 01, 2009

Стоп за Минариња во Швајцарија


http://3.bp.blogspot.com/_4NsxaqK7h8E/Ss7K-4dniNI/AAAAAAAACgc/yTLr_HZ3xc4/s400/stoppJa

Швајцарија организираше референдум за забрана за градење на Минариња. Референдумот е успешен. Властите велат дека не се горди со резултатите од референдумот - но одлуката на граѓаните ке ја почитуваат. Демократскиот свет во Европа и светот ја напаѓат оваа демократска одлука на швајцарците. Десните партии во некои ЕУ држави велат дека по углед на Швајцарија и тие ке настојуваат да спроведат ваков референдум.   Повеќе ».....

Што се однесува до мене јас не сум за сопрување на градење на Џамии и Минариња. Но остро се противам на неспроведување на законот за недозволено голема бучава што ја прават моќните разгласи од минарињата. Законот за бучава мора да се почитува. Се работи за секојдневна најмалку три пати на ден бучава која граѓаните во тие реони не ги остава да спијат. Ги корне од сон. Правата на тие граѓани што сакаат мир се остро реметени од прегласната бучава (повик за молитва) кои произлегуваат од моќните разгласи на минарињата.

1 comment:

Anonymous said...

Im zdokurcilo batka od toa navistina glasno rikanje i deckive gi otkacile za sekogas,ama srekni se sto veke tamu ne im e ovoj nasiov Ali Ahmeti,odma ke im napravi Svicarski Ramkoven Dogovor ..... ne e loso i kaj nas toa se napravi batka,pa poveke dzamii imame po patot Skopje-Struga,otkolku vo samata Albanija,samo tesko ke odi toa kaj nas .....

Blog Archive

Site Meter