Search This Blog

Monday, December 14, 2009

Оглас “За акција без визи“ за 100 среќници кои ке патуваат во Париз на 19 Декември 2009

http://i639.photobucket.com/albums/uu116/volan-s/Large.jpg?t=1260783712
Клик на сликата за поголема.
“Пеесет-те Величенствени“ ..., стана “сто величанствени“ кои ке патуваат на ПРВОТО ЕВРОПСКО ПАТУВАЊЕ БЕЗ ВИЗИ - кое по повод укинувањето на визниот режим за патување во ЕУ, го организира Секретаријатот за евопски прашања т.е. Владата на РМ.          Повеќе ».....


Огласот го најдов во печатеното издание на Нова Македонија. Веројатно излегува и во други печатени весници, не сум проверил. Симтоматично е што огласот го нема во електронските медиуми, ниту е поставено на сајот на Владата на РМ, ниту на сајтот на Секретаријатот за европски прашања.

За да учествувате во лотаријата на избор на стоте среќници треба да поседувате биометриски пасош, да сте полнолетни и да се пријавите. Треба да доставите копија од Вашиот биометријски пасош и контакт телефон (во затворен коверт) на адреса Гоце Делчев бб. Скопје со назнака “За акција без визи“ - или пак да испратите Ваши податоци (име и презиме, број на Вашиот биометријски пасош и контакт телефон) на e-mail адресата bezviza@gmail.com. Извлекувањето на стоте добитници ке се изврши на 17 декември 2009 во контакт емисија на МРТ прв програмски сервис со почеток во 19:00 часот.

Лицата кои ке го посетат Париз ке бидат придружувани од најдобрите студенти ...

2 comments:

Anonymous said...

Фала за информацијата, ние на ТВ видовме набрзина, па едвај најдовме после (овде)инфо подетално. Поздрав, Звонко

Photo Volan said...

Па со среќа, скрши нова и ако добиеш зирни малку по Париз и за Мене. Последен пат бев пред во Париз бев пред 30 години.

Blog Archive

Site Meter