Search This Blog

Wednesday, December 23, 2009

Блог селење - предлог

http://gallery.zazabava.com/albums/albums/Umetnicka_fotografija_Darko_Moraitov/Portrait_032.jpg

Се приближува времето кое Трендо (околу нова година) го најави како селење на нова платформа. На Трендо овојпат му предлагам селењето/мигрирањето на нова платформа да не го прават самите автоматски. туку тоа да го прави секој корисник самостојно. Зошто:           Повеќе ».....

 • Така ке добиеме нова платформа со исчистени мртви блогови, кои се напуштени дури и од нивните сопственици.
 • Старата платформа да не згасне, за оние кои нема да си ги преселата блоговите.
 • Селењето да биде овозможено во долг период - за да не се ствара гужва на трансфери на селења.
 • Кога ке се сели блогот на новата платформа да останат копии на записи во стараата платформа - така ке се избегне плачење дека на некого му се изгубиле постови и коментари.
 • На новата платформа - да се овозможи трансфер и од други платформи, за евентуално да се вратат некои од оние кои заради слабоста на старарата платформа ја напуштија ...
 • Новоата платформа би било добро да е со world pres подршка.
 • Да биде овозможена индивифуално одлучување со модерирање на коментарите ...
 • Да може да се додаваат и свои Категории ...
 • и да не набројувам други ситни и крупни желби за нероден Петко ...
Јанко Јади Бурек сношти во својата емисија најави скоро гостување во неговата емисија на неколку блогери од платформата и веројатно некој од новата платворма - веројатно заедно со Трендо, каде би се муабетело за новата платформа ...
 1. Прашање за Трендо 
 2. До Трендо, таткото на blog.com.mk

No comments:

Blog Archive

Site Meter