Search This Blog

Saturday, November 21, 2009

ГРУЕВСКИ НА CNN - за невработеноста, трговскиот дефицит и кога очекува да ја види Македонија во ЕУ ...Груевски на CNN гостуваше нешто помалку од 5 минути. Водителот Ричард Квест во овие неполни пет мимути сублимира дека Груевски кој е во посета на Ирска и Англија во промотивна мисија за обезбедување на подршка за приемот на Македонија во ЕУ, сублимирано соопшти неколку констатации, 32 процентна невработеност и голем трговски дефицит. Го праша Премиерот кога тој очекува дека ке влеземе во ЕУ. Груевски ладно одговори дека се надева за три до четири години највеќе Македонија да ја види во ЕУ. Ако до 2015 не влезе ке биде разочаран. За невработеноста рече дека таа била уште повисока, но одкога тој е на власт со зајакнатите економски реформи таа паднала и ке оди уште надолу.        Повеќе ».....

На прашањето дали Македонија ги дели вредностите на ЕУ државите, во смисла на демократичноста, слобода на пазарот и принципите на капитализмот - Груевски кратко констатира со да. Тогаш водителот го извади писмото на Груевски до своите сопартијци каде тој повикува на одлучна битка против политичките противници ... Груевски ладно рече дека тоа е негова пракса еднаш годишно да праќа такви писма до своето членство и дека во тоа нема ништо страшно ...

Од сето ова ми привлече вниманието дека одеднаш наместо 35 процентна невработеност во Македонија се оперира со 32 процентна невработеност а Премиерот се фали дека со економски мерки и особено со политиката на рамниот данок ја намалил невработеноста и дека очекува идната година таа уште повеќе да се намали ...

Верува ли некој дека невработеноста се намалила ??.

Очито е дека во светот на економијата боде очи големиот број на невработени и огромниот трговски дефицит ...


Подолу погледајте го изворно интервјуто:


1 comment:

Anonymous said...

Ke bese stos Gruevski da go podprasase ovoj pametniot, za kakvi vrednosti na EU zboruva

Blog Archive

Site Meter