Search This Blog

Tuesday, November 17, 2009

Куманово 490 години - Со почит кон неимарите


Куманово и кумановчани одбележувајки 65 години од ослободувањето и 490 години од првото споменување како населено место на 18 ноември 2009 (среда), во просториите на Кино Козјак приредуваат вечер посветена на петмината највпечатливи кумановци на 20-тиот век:       Повеќе ».....

Се предвидува пригодна културно уметничка програма.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/thumb/5/59/Trajko_Prokopiev.jpg/220px-Trajko_Prokopiev.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/2/2e/VasilIljoski.gif http://www.kumanovonews.com/images/stories/urb%20plan.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3d/Hristijan_Todorovski_Karposh.JPG/200px-Hristijan_Todorovski_Karposh.JPG


 Благодарение на пријател едитирани се последните две слики од Владимир Антонов и Салтир Путински

No comments:

Blog Archive

Site Meter